Wat is FIR-Tech

De FIR-tech lijn van Catago is een speciaal ontwikkelde lijn om de gezondheid en het herstel van paarden nog beter te beschermen en te helpen. 

Zo helpt het bij het verminderen van spierpijn, zere gewrichten en het genezen van oude en nieuwe blessures. Ook zijn de producten ideaal voor de behandeling van paarden met pees- en gewrichtsproblemen en voor oudere paarden. De voering is gemaakt met ingeweven ceramische partikels en de Synthermax vulling is verantwoordelijk voor de geavanceerde dubbele effect van de FIR-Tech Healing serie. De spieren, pezen en gewrichten worden opgewarmd en de producten zijn daardoor uiterst geschikt voor gebruik voor en na paddock, trainingen en concoursen. De speciale materialen zorgen er voor dat de bloeddoorstroming verbeterd wordt, waardoor afvalstoffen makkelijker en sneller afgevoerd worden. Zo zal het herstel na bijvoorbeeld een training sneller gaan/bevorderd worden.
 Uiteraard kunnen wij hele blogs schrijven over het product en vertellen hoe enthousiast wij er over zijn, maar wij geloven dat iemand die er dagelijks mee werkt dit nog veel beter kan.

Mara de Vries - Ervaringsdeskundige

Mara de Vries is een internationale grand-prix amazone. Deze zeer getalenteerde amazone is dagelijks te vinden op onder andere dressuurstal van Baalen. 
Zij werkt nu al een tijdje met de producten van Catago. “Ik gebruik vooral de sjabrakken, onderlappen voor de bandages, de dekens, stalbeschermers en de transportbeschermers van Catago” begint de altijd enthousiaste Mara.
“De stalbeschermers zijn zo fijn! Het is een soort beschermer met een hele hele zachte binnenlap, als wij deze om doen bij een paard die wat opgezette benen heeft of misschien wat vocht vast houdt in de benen, dan komen ze er écht zichtbaar dunner uit!” Een van de favorieten producten van Mara zijn de transportbeschermers van FIR-Tech. “De beschermers zijn een stuk zachter dan de ‘standaard’ transport beschermers, maar toch zijn ze onwijs veilig. Door de speciale technologie en het onwijs zachte gedeelte in de lappen, kunnen de paarden dus rustig een hele poos met deze beschermers op de vrachtwagen blijven staan.” 
Dat de deken van Catago echt de paarden helpt te ontspannen, blijkt wel als Mara 1 van haar ‘ritselige’ merries er onder zet na het rijden. “Heel apart, ik heb een merrie die echt heel ritselig is en normaal blijft ze dat ook onder andere dekens, maar zodra ik de Catago FIR-Tech deken op gooi zie ik haar na een poosje echt ontspannen. Ik zie echt heel duidelijk verschil bij haar tussen een ‘gewone’ deken en de FIR-Tech deken. De werking is eigenlijk net als een magnetische deken. Het werkt écht!”

Probeer het zelf!

De prijs-kwaliteit verhouding is echt goed. De producten zijn betaalbaar, super praktisch want alles kan gewoon gewassen worden (ja echt alles!), gaan lang mee, duurzaam en echt heel comfortabel voor de paarden. “Voordat ik de producten ging testen kende ik het nog niet, eerlijk gezegd, maar ik ben er echt super super blij mee! Ik zou het echt iedereen aanraden, probeer het gewoon en je zal zelf het verschil gaan merken!”