OnTyte is een magnetisch stijgbeugelsysteem. Een magneet in de stijgbeugel maakt verbinding met het ijzeren plaatje in de zool van de laars, dit voorkomt dat de voet door de beugel kan schuiven maar zorgt tevens voor meer grip en stabiliteit. Ook de voetpositie wordt verbeterd.


Deze tweede generatie precision placement zolen zijn geheel naar wens aanpasbaar. Je kunt voor jezelf beslissen waar je de beugel precies wilt hebben. De zwarte plaatjes zijn gemaakt van metaal en maken tijdens het rijden een magnetische verbinding met de beugel, de plaatsing van deze metalen plaatjes bepaald de plaats waar de beugel onder de voet komt. De rode plaatjes zijn gemaakt van rubber en hebben dus geen inwerking op de magnetische beugel.


Deze gepatenteerde OnTyte™ zolen kunnen gemakkelijk door een goede schoenmaker onder uw rijlaarzen geplaatst worden. Het is ook mogelijk uw gepersonaliseerde Donadeo of De Niro rijlaarzen bij bestelling direct van OnTyte Zolen te laten voorzien.

De voornaamste voordelen van OnTyte zijn:

  • - Stijgbeugels niet meer verliezen
  • - Meer grip en stabiliteit: ook interessant bij het rijden op jonge of onvoorspelbare paarden
  • - Verbeterde voetpositie
  • - Meer vertrouwen durven en kunnen nemen in barrages.

Deze Nederlandse ruiters maken al gebruik van OnTyte: Adelinde Cornelisson, Joyce Heuitink, Rixt van der Horst, Nicole Den Dulk, Jur Vrieling, Robbert Ehrens, Alice Naber-Lozeman.


Internationaal in de FEI top 50 maken de volgende ruiters gebruik van OnTyte: Scott Brash, Nick Skelton, Luciana Diniz, Edwina Tops-Alexander, Pieter Devos, Michael Whitaker, Darragh Kenny, Lauren Hough, Laura Kraut, Jessica Springsteen... en meer


Wij bieden de mogelijkheid om het systeem te testen zodat u zelf de voordelen kunt ervaren. Kom langs, of bel voor een afspraak

Klik hier voor de OnTyte Precision Placement zolen.