Back On Track

 

Back On Track is een Zweeds merk wat zich gespecialiseerd heeft in de ontwikkeling en productie van gewrichts- en spierbeschermers voor paard, mens en hond. Back On Track maakt gebruik van het revolutionaire materiaal Welltex. Door het versmelten van keramisch poeder in polyester of polypropyleen ontstaat een stof, Welltex, welke lichaamswarmte als infrarode golf terugkaatst naar het lichaam.

De energie die ontstaat in deze infrarode golf zorgt voor meer ontspanning in de spieren en een betere doorbloeding. Het verlicht pijn, verminderd ontstekingen en zwellingen, verwarmt spieren en versneld herstel. Hierdoor werken de Back On Track producten preventief bij blessures en dragen bij aan een betere en snellere genezing.

 

 

Gebruiksaanwijzing
Alle Back On Track producten moeten in het begin opbouwend gebruikt worden. Gebruik de producten maximaal 4 uur de eerste 2 tot 3 dagen. Het lichaam krijgt op die manier de kans te wennen aan het effect wat dit materiaal geeft. Door de verhoogde bloedsomloop kan in het begin in sommige gevallen een zwelling ontstaan, dit is een teken dat het materiaal zijn werk goed doet, maar hierom wordt het aangeraden gebruik op te bouwen. 

 

Na de inleidende 2 tot 3 dagen kunt u doorgaan het product intensiever te gebruiken. Het gebruik zou verhoogd moeten worden naar minimaal 8 uur per dag, maar na al een paar uur ziet u al een positieve inwerking op gespannen spieren en stijve gewrichten. Gebruik het product minimaal 2, maar liever 3 weken voordat u de werking beoordeelt. 

Blijf vervolgens het product gebruiken volgens een zelfbedacht schema. Bij langdurige en hardnekkige problemen kunt u Back on Track bijvoorbeeld gedurende 2 weken continu gebruiken en de derde week pauzeren, dit laatste is om gewenning te voorkomen en om te controleren of de problemen nog bestaan. Als preventieve maatregel kunt u de producten voor kortere periodes gebruiken, bijvoorbeeld als warming up 1 tot 2 uur voor de training en cooling down 2 tot 4 uur na een training. 

 

Let op!
Gebruik de Back On Track producten niet gelijktijdig met een massagemiddel-/zalf omdat dit de werking versterkt. Lees de gebruiksaanwijzingen van uw Back On Track product en raadpleeg een dierenarts indien het probleem blijft of verergerd. Niet gebruiken bij zwangere mensen of drachtige merries. 

 

Wasvoorschriften
Back On Track producten zijn gemaakt van 100% polypropyleen met ingesmolten keramisch poeder, of van 50% polyester met ingesmolten keramisch poeder en 50% katoen. 

De Back On Track producten kunnen op 30°C met een neutraal wasmiddel in een wasmachine worden gewassen, gebruik geen bleekmiddel of wasverzachter. Ophangen om te laten drogen, niet in de droger. De producten kunnen gestreken worden met een temperatuur van maximaal 50°C. Het keramische poeder is in polyester/polypropylene vezels ingesmolten en separeert niet bij het wassen.

 

Klik hier voor ons Back On Track assortiment