Vanaf heden hebben wij Kingsley hoofdstellen met laklederen neus- en frontriem aan onze collectie toegevoegd. Op dit moment verkrijgbaar in een trens en stang & trens variant, uitsluitend in geheel zwart.

Zeer mooi handgemaakt hoofdstel gemaakt van top kwaliteit leder met lakneusriem en lakfrontriem. Dit model hoofdstel is speciaal ontworpen met en voor dressuurruiters en heeft een zeer stijlvolle uitstraling. De mooie brede en super zacht onderlegde aansnoer neusriem van circa 4 cm breed, is voorzien van een uitsparing bij het bit. Deze uitsparing zorgt voor meer ruimte tussen het bit en de neusriem, zodat de gevoelige wang van het paard niet klem kan komen te zitten. Tevens ligt hierdoor de zenuwbaan die onder het jukbeen ligt vrij.

Het innovatief vormgegeven kopstuk is perfect aangepast aan de anatomie van het paardenhoofd; niet alleen teruggesneden achter de oren, maar ook breder bovenop de nek. Dit ontwerp zorgt voor een zo goed mogelijke drukverdeling achter de oren van het paard. Voor extra draagcomfort voor het paard loopt de neusriem over het kopstuk in plaats van er onder.

Het hoofdstel is voorzien van een prachtige wave-model frontriem met grote Swarovki kristallen in zilveren settings. Ten slotte is het hoofdstel voorzien van stijlvolle zwarte Inox gespen en fournituren. Een mooie detail is hierbij de mooie robuuste sluiting van de neusriem.

Alle Kingsley asseccoires worden gemaakt van hoge kwaliteit leder waardoor deze lijn zeer duurzaam is en er jaren lang plezier aan beleefd kan worden. Klik hier voor meer informatie over onze Kingsley producten.